Merită să închiriezi o limuzină pentru nuntă?

limuzina inchiriat nunta bistrita
limuzina inchiriat nunta bistrita
limuzina inchiriat nunta bistrita

Limuzina Bistrita

Pentru toată lumea nunta este cel mai important eveniment al tinereţii, precum în poveştile din copilărie.

Când m-am căsătorit am visat să fiu dus cu caleaşca şi limuzina. Abia după nuntă familia mi-a cumpărat şi caleaşcă şi limuzină, dar la momentul respectiv eram dispus să le închiriez la un preţ normal, adică ieftin. Caleaşcă nu am găsit, iar printr-un familiar am fost duşi cu limuzina la un preţ acceptabil.

Cum generaţia mea a fost educată cu filme americane, când spunem limuzină ne gândim la mastodonţii americani lungi, cu geamuri fumurii, cu becuri multicolore, în care tinerii fac petreceri.

Acest model a fost importat şi în România de prestatori de servicii de închirieri de limuzine pentru nunţi şi botezuri. Dar în ultimul timp observ că au cam dispărut din Bistriţa limuzinele de închiriat care împânzeau oraşul. De ce?

Transylvania Carriage

Trasura Bistrita

Consumul foarte mare de combustibil, impozitul foarte mare pentru capacitatea cilindrică a motoarelor (4600 cmc), dificultatea de condus în centrele istorice şi pe drumurile noastre înguste au făcut ca afacerea cu închirieri de limuzine pentru nunţi şi botezuri să nu mai fie rentabilă. Ce să mai vorbim de excursii cu astfel de maşini sau închirieri pe o durată mai mare de timp…

Totuşi, există un alt tip de limuzină europeană întâlnită la preşedinţi: limuzina cu 7 locuri plus şofer şi 6 uşi de acces, 3 pentru fiecare parte, în care scaunele din mijloc sunt rabatabile în funcţie de componenţa delegaţiei. Spre exemplu, limuzina familiei mele este un Wauxhall Wilcox Omega făcut la comandă în 2001, cu un consum de combustibil acceptabil, cu un motor sprinten (2200 cmc capacitatea cilindrică, cutie de viteză automată), cu un interior de înaltă clasă şi nekitschos, şi un confort sporit.

Toate acestea fac din limuzina britanică alternativa ideală pentru excursii, vacanţe, pelerinaje şi tururi turistice.

Mulţi cunoscuţi îmi spun că ar trebui să închiriez la evenimente maşina familiei, mai cu seamă că este prima şi singura din România, dar mă întreb: merită să închiriezi o limuzină pentru nuntă sau botez?

Prof. Florin I. Bojor

0749.705.243

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>